Over Ons

Mijn naam is Carlijn Benjamins, eigenaresse van Diercentrum Benjie.

Sinds kleins af aan ben ik al met dieren bezig. Mijn hele leven heb ik al dieren gehad. Het begon met konijnen en cavia’s en na een aantal jaar kwam er dan eindelijk een hond, labrador Bo.

Door de jaren heen ben ik mij gaan verdiepen doormiddel van allerlei opleidingen over dieren. Doordat ik zelf aardig wat konijnen en cavia’s had en altijd wel een hok over had, ben ik begonnen met een pension voor knaagdieren en konijnen. Dit werd een groot succes en mensen uit heel Nederland kwamen hun cavia’s en konijnen brengen voor de vakantie. Na een tijdje ben ik ook begonnen met de dagopvang en vakantieopvang voor honden. Ook dit was een groot succes doordat het kleinschalig was en de honden huiselijk opgevangen werden. Toch heb ik na een aantal jaar besloten om hiermee te stoppen, doordat ik mij beter vond passen bij de andere diensten die ik aanbied. De uitlaatservice heb ik nog wel. Wij hebben een geweldig mooi omheind weiland waar de honden heerlijk kunnen spelen en rennen, zonder dat andere mensen hier last van hebben of dat honden achter wild aan kunnen gaan.

Doordat ik in het pension en de dagopvang wel eens vragen kreeg over de opvoeding van honden, ben ik de opleiding tot instructeur en de opleiding tot gedragstherapeut gaan doen. Door deze opleidingen heb ik veel geleerd over het opvoeden en trainen van honden. Het is erg leuk om mensen te kunnen helpen met problemen of met de start van de training met hun pup. Daarom ben ik ook begonnen met de hondenschool en ik hoop veel mensen te kunnen helpen met hun hond. Ook is het erg belangrijk om lekker bezig te zijn met je hond. Doordat ik zelf detectie train met mijn honden, weet ik hoe leuk het is om iets te doen met je hond. Ik wil mensen ook de kans geven om iets te doen met hun hond, doormiddel van de hondenschool.

Sinds 2018 werk ik als externe trainer bij Gaus assistentiehonden. Dit vind ik fantastisch werk om te doen. Het is zo mooi deze honden alle vaardigheden aan te leren die ze nodig hebben om hun toekomstige baas te kunnen gaan helpen. Als je dan de verhalen hoort hoe blij de cliënten met de honden zijn, dan weet je nog meer waar je het voor doet.
Doordat ik het altijd erg interessant vond om hondenvoedingen te onderzoeken en ik er graag meer over wou weten, ben ik de opleiding tot voedingsdeskundige voor honden gaan doen. Tijdens deze opleiding heb ik erg veel over voeding geleerd, maar ook wat voeding allemaal met onze honden doet. En waarom het zo belangrijk is om passende voeding aan je hond te geven. Elke hond is anders, en dus hebben ze ook verschillende behoeftes qua voeding. Ik vind het erg leuk om mensen hiermee te kunnen helpen en samen met de eigenaren uit te gaan zoeken wat nou het beste voor de hond is qua voeding.

Door de jaren heen heb ik ook nog veel andere cursussen en opleidingen gedaan om alles up to date te houden.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen.

Mail ons!